Het Streefkerkse Huis is gelegen op een van de mooiste plekjes van Walcheren. Op de toppen van de Zoutelandse duinen is het Hotel-Restaurant gevestigd in een karakteristiek pand dat gebouwd is in 1928.

“Het Streefkerkse Huis”
In 1926 geeft Nicolaas Jan Vonck aan W.C. Hamdorff Sr. opdracht een zomerhuis te tekenen in Zoutelande. Vonck (advocaat te Amsterdam) wordt in 1889 geboren in Streefkerk. Een groot deel van de familie Vonck woont lange tijd in het plaatsje Streefkerk (Z-H). Dat moet een verklaring voor de naam van het huis zijn. In 1914 trouwt Vonck met Catharina Elisabeth Wassink (1892, kunstschilderes). Zij krijgen twee dochters. Tussen 1927 en 1936 maakt de familie Vonck dankbaar gebruik van het huis. In 1936 komt er een einde aan het huwelijk. Het huis wordt enkele jaren later verkocht.
Van de periode 1931 tot 1940 is er weinig bekend over ’t Streefkerkse Huis omdat de archieven van die tijd verloren zijn gegaan tijdens het bombardement op Middelburg.

Tijdens de tweede wereldoorlog is ’t Streefkerkse Huis eerst gebruikt door Duitse officieren die er hun hoofdkwartier hadden gevestigd. Later werden zij verdreven door de Engelsen, die op hun beurt plaatsmaakten voor Canadese officieren. Hierdoor is ’t Streefkerkse Huis ook gespaard gebleven bij de bombardementen op Walcheren.
Na de oorlog, in 1948, kocht de familie Stoop het huis voor een bedrag van rond de fl. 40.000,-. De Zwijnenkoppen die in de schouw boven de open haard te zien zijn symboliseren het familiewapen van de familie Stoop.

Sinds 1958 is ’t Streefkerkse Huis als Hotel-Restaurant in gebruik. In deze tijd is ook het restaurantgedeelte, met het platte dak, aangebouwd door de toenmalige eigenaar dhr. van het Westende. In de loop der tijd is er veel werk verricht aan ’t Streefkerkse Huis. Zo is het aantal kamers teruggebracht van 13 naar 6, zijn alle kamers voorzien van eigen sanitair etc.
Sinds 1 Mei 1999 runnen Robert, Evelien en Daniëlle de Jonge samen met hun medewerkers ’t Streefkerkse Huis. In Januari 2005 is het restaurant volledig in stijl verbouwd en kunt u in een nog sfeervollere ambiance genieten van al het moois dat wij te bieden hebben.
Wij hopen ook u binnenkort eens te mogen verwelkomen in ’t Streefkerkse Huis